Web Analytics Made Easy - Statcounter

کتاب «اگر خورشید بمیرد» دفترچه خاطرات یک سال زندگی فالاچی در جهان و زمانی دیگر است؛ زمان بیماران تکنولوژی، زمان پیشرفت و امید به گشودن مرزهای جدید، مرزهای آسمان. زندگی در میان انسان‌هایی که شغلشان تسخیر فضا و فتح آینده است برای کمک به توسعه تکنولوژی و ارزش بخشیدن به جنبه سیاسی رقابت فضایی بین قدرت‌هایی مانند ایالات متحده آمریکا و روسیه.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما با نزدیک شدن به آن‌ها، لایه‌های زیرین روحشان را چنان عمیق می‌خواند و می‌شناسد که غبطه‌ها، حس‌های درونی و قدرتی را که می‌خواستند به معرض نمایش بگذارند، کشف کرده و به ما نشان می‌دهد.

شاید این خارق‌العاده‌ترین، صادقانه‌ترین و ظریف‌ترین کتابی باشد که درباره فضانوردان، این قهرمانان  جدید، همه چیز را می گوید؛ شخصیت، سبک زندگی، خانواده، روحیه رقابت‌جویی، یأس‌ها،  کنجکاوی‌ها و ترس‌هایشان را…

خاطرات یک عدم تفاهم میان پدر و دختر

این کتاب، خاطرات یک عدم تفاهم سرشار از عشق بین نویسنده و پدرش است. برقراری سخت ارتباط میان دو جهان، یکی از آن کسی که با اعتماد به آینده می‌نگرد و می‌خواهد به سوی ستاره‌ها پرواز کند و دیگری دنیای کسی که ترجیح می‌دهد ریشه‌اش را در سنت‌ها و در طبیعتی که می‌شناسد، نگه دارد و آلوده کارهای خطرناک و بیهوده نشود.

از یک سو کودکی را می بینیم که ستاره‌ها و سیاره‌ها را باور دارد، از سوی دیگر بزرگسالی که اعتقادش به زمین است. اما فالاچی کودک دائما در شک است که نکند حق با آن شکارچی باشد که این قدر به زمین و دشت‌ها وابسته است. او که با لهجه تسکانی‌اش مرتب تکرار می‌کند:«رفتن به ماه به چه دردی می خورد؟ آدم‌ها همیشه همان مشکلات  را خواهند داشت، چه روی کره زمین چه روی ماه. همیشه بیمار و همیشه بدجنس خواهند بود، چه روی زمین چه در ماه.»

هر انکار قاطع پدر یک درد است،‌ بنابراین هر صفحه‌ای که برای متقاعد کردن او نوشته شده در واقع برای دادن اطمینان خاطر به خودش و این که حق با خودش است، نوشته شده تا ایمانش به آن پیشرفت را از دست ندهد؛ پیشرفتی که در طول سفر بین کالیفرنیا و فلوریدا، بین تگزاس و نیویورک، پیش رویش نمایان می شود. 

وقتی تکنولوژی نویسنده را هم می‌ترساند

شیوه جذاب او در کشف نکات مربوط به موضوع – سفر به فضا – و شخصیت‌ها چنان کامل و عالی است که اجازه تفسیر روح آن زمان را به خواننده می‌دهد. صحبت از توانایی انجام امری خارق‌العاده است؛ پیشرفت برای فتح سیاره‌هایی دیگر. این قدرت انسان و علم، شگفت انگیز و تحسین برانگیز است. اما فکر تسخیر فضا – همان طور که از نام کتاب برمی‌آید – ریشه در یک ترس دارد: ترس از این که روزی فرا برسد که جهان ما و خورشید ما بمیرند. درباره وضعیت سلامتی و مرگ زمین بحث می‌شود، اما هیچ کس به این نمی‌اندیشد که شاید به جای تسخیر فضا راهی برای نجات زمین و تغییر رفتار بشر وجود داشته باشد. می‌بینیم که علی‌رغم تلاش اوریانا برای متقاعد کردن پدرش که عاشق جنگل‌ها است، این تکنولوژی خود او را هم می‌ترساند؛ غذاهای آبگیری شده، رادیو و تلویزیون‌هایی که به صورت خودکار روشن می‌شوند، متل‌هایی با اتاق‌های کاملا شبیه به هم، حسابگرهای الکترونیکی و ربات‌ها، اجبار به استفاده از اتومبیل، عجیب و غریب بودن  پیاده روی در خیابان‌های لس آنجلس و هیوستون و ...

او از طرفی این انسانی که جهان آینده را می سازد، تحسین می‌کند و از طرفی دیگر این ترس‌ها را دارد. به ماشین‌های آینده اعتماد دارد اما این مانع از طرح پرسش‌هایش نمی شود. فالاچی در مقابل کامپیوترهای غول پیکر و آن مغزهای الکترونیکی  که فضایی عظیم اشغال می‌کنند و در نیم دقیقه به حجمی از سؤالات پاسخ می‌دهند که پنج هزار ریاضیدان، باهم و در طی سی سال  قادر به جوابگویی به آن‌ها نخواهند بود، از خود می‌پرسد: چرا از این مغزها برای ذخیره و نجات تمام علوم و دانسته‌های کتابخانه ملی واشنگتن که احتمال تخریب و آتش سوزی دارد، استفاده نشود؟ یا برای طبقه‌بندی آثار کامل دانته، هومر، شکسپیر و… به جای این که فقط حاوی دستورالعمل‌های فیزیک و برنامه‌های موشک‌ها باشند؟!!

داستان کسی که باید بین گذشته و آینده انتخاب کند

آن چه این کتاب را فوق العاده می کند، ظرافت و عمقی است که در نوشتن آن به کار رفته است که در جای جای کتاب جاری است. مسائلی عمیق، پیچیده و قابل تأمل و تفکر گاه از زبان فالاچی نویسنده و گاه از زبان اوریانای کودک به زبانی ساده بیان می‌شوند. آن روح کاوشگری و روشنگری با شیوه روزنامه نگاری یکی شده و سعی در شفاف سازی تمام جوانب «سفر به فضا» به گونه‌ای ژرف دارد.

فالاچی پس از آن که خود شاهد پرواز موشک شده، دیگر آن شک دائمی را ندارد و انتخاب خود  را کرده است؛ به پدر خواهد گفت که اشتباه می‌کند، که باید به آن بالا رفت، حالا به هر قیمتی که شده؛ یک درخت، هزار درخت، یا تمام درختانی که به ما زندگی بخشیده اند.

خود اوریانا در یکی از مصاحبه هایش این چنین توضیح می دهد «کتاب اگر خورشید بمیرد، یک داستان عاشقانه است. داستان انتخاب یک روش زندگی، داستان کسی که باید بین گذشته و آینده انتخاب کند، بین پدرش و بیگانه‌ها، بین تمدنی که در آن به دنیا آمده و تمدن متفاوت و ناشناخته‌ای که خواهد آمد. انتخابی بس دشوارتر از انتخاب همسر.  همین طور یک اثر درام است. خاطرات کسی که یک سال از زندگی اش غرق در آینده است، با واقعیت تازه‌ای در ارتباط است، واقعیتی غیرقابل تصور و ترسناک. ترسناک؛ چرا که ریشه‌های او در گذشته اند، ریشه‌هایی که نمادشان پدر است همو که مخاطب همیشه ساکت تمام بحث‌های کتاب است.»

 کتاب «اگر خورشید بمیرد» اثر «اوریانا فالاچی» روزنامه نگار و نویسنده ایتالیایی را «عاطفه نریمان» به فارسی برگردانده است. این کتاب در ۶۱۵ صفحه در انتشارات نگاه منتشر شده و در دسترس مخاطبان قرار گرفته است.

برچسب‌ها کتابخانه ایرنا وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نهاد كتابخانه های عمومی کشور معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: کتابخانه ایرنا وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نهاد كتابخانه های عمومی کشور کتابخانه ایرنا وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نهاد كتابخانه های عمومی کشور معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اخبار کنکور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۰۵۳۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جانبازانِ «نون‌ خ» و سرگذشت تلخ یک بازیگر

هنرنمایی جدید معماران ایرانی در حرم امام حسین(ع)، شرایط جدید ورود وسایل نقلیه اتباع خارجی به ایران، توضیحاتی درباره آسیب‌دیدگی عوامل «نون خ»، فراخوان جایزه جهانی کتاب سال، یادی از رضا سیدحسینی در سالروز نبودنش،سرگذشت نخستین بازیگر زنِ سینمای ایران و... از جمله اخبار امروز فرهنگی هنری ایسنا بودند.

به گزارش ایسنا، نایب‌رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی معتقد است با تدوین بودجه ۱۴۰۳ بر اساس برنامه هفتم، می‌توان امید داشت افزایش ۲۵ درصدی سهم فرهنگ به ویژه در حوزه‌های دینی عملیاتی شود.

کدام مداحان و سخنرانان به حج تمتع ۱۴۰۳ اعزام می‌شوند؟

۵ نفر از مداحان و ۳ نفر از سخنرانان کشور امسال توفیق دارند تا برای اجرای مراسم‌های دینی راهی حج تمتع شوند.

هنرنمایی جدید معماران ایرانی در حرم امام حسین(ع)

رئیس ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات از ساخت چهار شبستان جدید در طرح توسعه حرم مطهر امام حسین (ع) خبر داد.

رکورد ۲۴ ساله حج می‌شکند؟

شمار زائران حج در ۲۴ سال اخیر فراز و نشیب‌های فراوانی را تجربه کرده و در سال ۲۰۱۲ بالاترین رکورد و در سال ۲۰۲۱ نیز شاهد کمترین حضور زائران از سراسر جهان بوده است.

عربستان ۳۲۰ هزار اتاق هتل می‌سازد

عربستان سعودی در حال برنامه‌ریزی برای تقویت صنعت مهمان‌نوازی خود با ساخت ۳۲۰ هزار اتاق هتل جدید تا سال ۲۰۳۰ است.

این استقبال کم برای چیست؟

سال گذشته از ۱۲۶ بنای تاریخی که برای مرمت و احیا به مزایده گذاشته شد، حدود ۴۶ بنا به سرمایه‌گذاران خصوصی واگذار شد. امسال قرار است ۱۰۰ بنای تاریخی بار دیگر به مزایده برود. سطح پایین مشارکت مردم در نگهداری و زنده‌سازی بناهای تاریخی همواره محل بحث بوده است، ‌اما دلیل آن چیست؟

شرایط جدید ورود وسایل نقلیه اتباع خارجی به ایران

ورود موقت وسایل نقلیه موتوری مسافران و گردشگران خارجی با پلاک بین‌المللی به ایران و تردد در داخل مرزهای کشورمان، با همکاری کانون جهانگردی و اتومبیلرانی و پلیس راهور فراجا، بلامانع اعلام شد.

به‌جای پادزهر فرهنگی، سم تولید می‌کنند!

یک منتقد درباره‌ وضعیت آثار شبکه نمایش خانگی معتقد است: با وضعیت نابسامانی در عرصه شبکه نمایش خانگی مواجهیم. از آنجا که دچار تشتت در مدیریت و تصمیم‌گیری‌های نظارتی مختلف از جمله مرحله پسینی و پیشینی هستیم، همه چیز در تولید محتوا شلم‌شوربا شده است؛ به طوری‌که اغلب پلتفرم‌ها به جای تولید پادزهر فرهنگی و هنری، به ارائه سم اجتماعی به مصرف‌کننده‌ها مبادرت می‌کنند.

توضیحاتی درباره آسیب‌دیدگی عوامل «نون خ»

مهدی فرجی تهیه‌کننده سریال «نون خ» راضی است که اجازه داده‌اند در این مجموعه به قصه کولبرها بپردازند. او در عین حال می‌گوید: در این سریال به ۲ خط قرمز ـ یکی مسائل دینی و دیگری قومیتی ـ در عین حال که مراقبت کردیم، پرداختیم.

جایزه جهانی کتاب سال فراخوان داد

فراخوان سی‌ودومین جایزه جهانی کتاب سال جمهوری اسلامی ایران توسط خانه کتاب و ادبیات ایران منتشر شد.

یادمانی برای خواننده اثر ماندگار «بهار دلنشین»

یادمان زنده‌یاد غلامحسین بنان به مناسبت زادروز او پنجشنبه (۱۳ اردیبهشت‌ماه) با عنوان «طنین بال قو» و در قالب بیستمین شب موسیقی ارسباران برگزار می‌شود.

اولین هنرپیشه زن سینما و یک سرگذشت تلخ پرتکرار

دهم اردیبهشت‌ماه سالروز درگذشت بازیگری است که نه تنها به عنوان نخستین هنرپیشه زن ایرانی شناخته می‌شود بلکه از منظری دیگر او را اولین قربانی در ناتوانیِ بومی کردنِ تفکر مدرن در سینمای ایران می‌دانند.

پیشنهادهایی برای خواندن:

حذف سریال «حشاشین» از تمام سکوهای ایرانی 

در زمان گرفتاری‌ها چه آیه‌ای از قرآن را بخوانیم؟

یادی از رضا سیدحسینی در سالروز نبودنش

معلمی که هرگز به دانشجویانش دروغ نمی‌گوید

ماجرای نام‌گذاری عملیات بیت‌المقدس چه بود؟

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • طلوع خورشید اسلام، روح نشاط و امید در کالبد زن دمید
  • قرآن؛ کتاب زندگی/ قرآن، نور و رحمت و هدایت به سوی خیر و سعادت است
  • کتاب «چشم‌ها تنها برای دیدن نیستند» منتشر شد
  • روایت زندگی قهرمانان در دستان دانش آموزان
  • روایت زندگی قهرمانان در دستان دانش اموزان
  • جانبازانِ «نون‌ خ» و سرگذشت تلخ یک بازیگر
  • مجلس آینده آمیخته‌ای از تجربه و نگاه‌ نو است
  • «حذف و اضافه» رمانی درباره همه آنچه در دانشگاه‌ها می‌گذرد
  • رسیدن به فلسفه زندگی از راه خودشناسی
  • چاپ کتابی درباره سکوت و پایبندی در آثار آلبر کامو